U bent hier: Winkel>Over ons

Over ons

Eerenstein Verf en Wand een begrip in Zwolle wanneer het op vakkennis op het gebied van verf en behang aankomt.

Het bedrijf Eerenstein is al ruim 50 jaar actief in Zwolle. In 1954 werd de winkel aan de Vechtstraat geopend. Eerst één winkel, maar door gebrek aan ruimte is er toch een tweede winkel bij gekomen. Zo ontstond er een situatie dat er een winkel was waar hoofdzakelijk verf werd verkocht en daarnaast een winkel waar hoofdzakelijk behang werd verkocht.

Eerenstein heeft van huis uit al veel vakkennis op gebied van verf en behang meegekregen en had al geruime tijd ervaring in het schildersvak toen hij in 1954 vanuit 2e Exloërmond naar Zwolle vertrok. Het concept van een doe-het-zelf zaak met verf en behang zoals we dat nu kennen was toen nog een tamelijk nieuw fenomeen. Iemand met vakkennis die aan de man des huizes ging uitleggen wat hij moest doen. In het verleden kon men nog zeggen: "Wanneer u eerst dit doet, komt u daarna terug en vertel ik u wat u daarna moet doen". Dat is iets wat anno nu niet meer kan. Tijden veranderen en dat geldt voor ons ook. Nu krijgt u van ons in een keer te horen welk stappenplan u moet volgen voor een goed resultaat.

In 1987 zijn wij verhuisd naar de andere kant van de Vechtstraat. Vanaf dat moment bestond de winkel niet meer uit twee panden, maar uit 1 pand, 250 vierkante meter winkelruimte. Een nieuw pand bood ook vele mogelijkheden voor modernisering. Daar we vroeger nog de verf mengden op de hand zo gebeurt dat tegenwoordig door geavanceerde computerapparatuur. Maar soms gebeurt het nog dat we een bepaalde kleur alleen maar op de hand kunnen maken, hierbij komt de vakkennis kijken die ons zo bijzonder maakt.

Inmiddels is het interieur van die tijd al lang weer vervangen en zijn computers ook bij ons niet meer weg te denken. Vernieuwingen komen steeds sneller en daar gaan wij ook in mee. U vindt echter nog steeds dingen van het allereerste concept uit 1954 terug. Dat idee van ons-kent-ons, die persoonlijke benadering en dat kopje koffie wanneer er even tijd voor is. Zowel in onze webshop als in de winkel kunt u onder andere goedkope Sikkens verf en goedkope Sigma verf kopen. Ook kunt u bij ons terecht voor o.a. auro verf en Aquamarijn verf.

Tot ziens bij Eerenstein Verf en Wand!

Verf & Wand steunt

Oxfam Novib
BACK TO TOP